Sluta röka – Våra tips

Många människor lyckas sluta röka, men det är faktiskt betydligt vanligare att man inte lyckas. Framförallt är det mycket vanligt att man slutar röka under en period, för att sedan falla tillbaka i gamla mönster.

Med Zonnics munspray och portionspåsar behöver du inte bli rökfri direkt. Istället erbjuder vi tobaksfria produkter som hjälper dig att ersätta nästa cigarett. Varje cigarett du väljer bort är en seger på vägen mot att bli rökfri.

Med Zonnics produkter ökar du dina chanser att lyckas och genom att följa våra råd på den här sidan ökar du dina chanser ytterligare.

PROVA ZONNIC

Just nu får du
10 kr rabatt!


Kupong

Våra sluta-röka-produkter

Zonnic portionspåsar 2 och 4mg

Zonnic portionspåsar är diskreta, torra och med en mild mintsmak. Börja med att fukta påsen med tungan och lägg in den under läppen.

Läs mer
Zonnic munspray

Zonnic munspray är vårt snabbaste alternativ att bli av med röksuget och abstinensbesvären vid rökavvänjning.

Läs mer

Lyckas i 7 steg!

Att börja är att lyckas. Planera för framgång i 7 steg.

1

Börja när, var och hur du vill.

Innan du går hemifrån funderar du säkert på om du har med dig nycklarna eller om du stoppat ner plånboken. Glöm inte att också tänka på att ta med ditt nikotinspray eller portionspåsar.

2

Ta det lugnt

Att bryta en vana tar tid. Öva dig på att tänka på din tobaksfria produkt istället för cigarett varje gång du är sugen. Fortsätt så. En cigarett i taget. Det är så du lyckas att sluta röka.

3

Varje tillfälle räknas

Varje tillfälle räknas Allt fler platser i vardagen är rökfria; flygplatser, restauranger, tunnelbanan, bussar, bio etc. Men det är viktigt att du mentalt belönar dig själv även för dessa rökfria tillfällen. Tänk att varje tillfälle du väljer bort en cigarett till förmån för en tobaksfri produkt är en framgång.

4

Ta det i din takt.

När det gäller hur man bäst slutar röka har alla sina tips och goda råd. Därför är det klokt att låta bli att fråga. Meddela bara att du har beslutat dig för att börja sluta och du tänker börja med att sluta med en cigarett i taget. Ta det i din egen takt, det är du som bestämmer hur du ska sluta röka.

5

Belöna dig själv!

Klappa dig själv på axeln och beröm dig själv i tankarna för att du hoppat över ytterligare en cigarett. Tänk ut något bra som du vill göra när du uppnår dina delmål - en spännande resa? En intressant film? En kväll på stan?

6

Börja en ny vana!

Vad gör du istället för att röka, som ger dig samma belöning och andrum? Drömmer du om att ut och resa? Läsa en bra bok? Gå en lång promenad efter lunchen? Se alla bra filmer som går på bio istället för att titta på TV? Nu är rätt tillfälle att lägga till några goda vanor.

7

Tänk positivt.

Du bestämmer. Det är dina regler. Varje person har sitt sätt att nå sina mål. Sitt sätt att sluta röka. Se till att ha roligt och att inte låta dig nedslås av tillfälliga nederlag. Varje dag är en ny dag och en ny möjlighet att börja sluta röka!