Varje cigarett du väljer
bort är en seger!

FRÅGOR & SVAR OM ZONNIC NIKOTINLÄKEMEDEL

VILKA ÄR FÖRDELARNA MED ZONNIC?

Alla människor är olika. Några vill sluta röka tvärt. Andra vill dra ner, för att på den vägen bli helt rökfri på sikt. Vissa kanske inte vill sluta röka alls, utan har bara ett behov av ett tobaksfritt alternativ ibland. Poängen med att använda nikotinläkemedel är att lindra röksuget genom att tillföra kroppen den nikotinmängd den är van vid, men i ett rent och säkert format utan tobak. Zonnic orsakar varken gula tänder eller dålig andedräkt. Ett fräscht och smart sätt att hoppa över en cigarett då och då.

 

VAR KÖPER JAG ZONNIC?

Zonnic hittar du där tobak säljs. Det innebär i princip i alla mataffärer, kiosker, bensinmackar på Pressbyrån och på alla apotek. Dessutom kan du köpa Zonnic on line och få produkterna levererade direkt hem till dig. Du hittar våra återförsäljare här.

 

KAN JAG VARVA TOBAKSANVÄNDANDE MED ZONNIC?

Ja, du kan varva tobaksanvändande med Zonnic. Om du bestämt dig för att sluta helt kan det vara bra att testa produkterna vid några tillfällen medan du fortfarande röker. Om du vill minska din rökning kan du byta ut någon eller några cigaretter varje dag. Du bestämmer!

 

KAN JAG ANVÄNDA ZONNIC NÄR JAG ÄR GRAVID ELLER AMMAR?

Du bör varken röka eller snusa när du är gravid eller ammar. Zonnic bör inte användas annat än av gravida och ammande med högt nikotinberoende och efter läkares inrådan.

 

JAG FÅR BESVÄR MED HALSBRÄNNA OCH IRRITATION I MAGEN AV NIKOTINTUGGUMMI. HUR FUNKAR ZONNICS PRODUKTER?

Nikotin kan ge en brännande känsla om den sväljs ned, framför allt bak i halsen. Detta är helt ofarligt men kan upplevas som obehagligt. Portionspåsen lägger du under läppen vilket ger dig nikotinupptag i munhålan. Det minskar mängden nikotin som kommer ner i halsen där det kan skapa irritation. Zonnic munspray appliceras mellan tänder och kind. Undvik att spraya rakt ner i svalget.

 

VAD HÄNDER OM JAG RÅKAR SVÄLJA EN SUGTABLETT ELLER PORTIONSPÅSE?

Upptaget av nikotin blir sämre om du skulle råka svälja en portionspåse eller en sugtablett eftersom nikotinet tas upp sämre från magen än från munhålan.

 

VAD INNEBÄR DET ATT ZONNIC ÄR ETT RECEPTFRITT LÄKEMEDEL?

Det innebär att Zonnic har kliniskt bevisad effekt mot röksuget samt att det är ett tryggt alternativ om du vill använda nikotinläkemedel. Läkemedelsverket är den myndighet som har ansvar för godkännanden och kontroll av läkemedel. Myndigheten är oberoende och granskar den vetenskapliga dokumentation som ligger till grund för varje läkemedel innan det får säljas.

De avgör också om en produkt uppfyller lagstiftningens krav på ändamålsenlighet, effektivitet, säkerhet och kvalitet, vilket alltså Zonnic gör. Läs gärna våra bipacksedlar för ytterligare information.  Läs mer här.

 

ÄR PRODUKTERNA VEGANSKA

Ja, det finns inga ingredienser från djurriket i Zonnics produkter.

  Köp Zonnic här
 Köp Zonnic här