produktsida_portionssv_leftt.png
produktsida_portionspase_sv.png
portionspase-483x716-zonnic.png (1)

Zonnic Portionspåse

Är du ibland i situationer där det inte passar att smita iväg och ta en rökpaus? Då kanske det här är något för dig. Zonnic portionspåsar, eller nikotinpåsar som de också kallas, med mild mintsmak är små, diskreta och har bevisad effekt mot röksuget. Eftersom påsarna frigör nikotin under en längre tid är de ett fungerande sällskap på exempelvis mötet eller flygresan. Det är kanske därför de har blivit så omtyckta!

Varje förpackning innehåller 20 portionspåsar och finns i 2 eller 4 mg styrka. Du kan själv styra hur mycket nikotin som frigörs. Flytta runt påsen i munnen om du vill ha mer eller låt den ligga stilla om du vill ha mindre.

Så här gör du

Fukta påsen lätt med tungan och lägg den under läppen, låt den ligga där i ca 30 minuter. För ökad effekt - flytta runt påsen
då och då.

Ta en nikotinpåse när du känner tobakssug, i de flesta fall brukar det räcka med 8–12 påsar per dag. Högst 24 nikotinpåsar per dag bör användas.

När du vill kan du minska antalet nikotinpåsar per dag. Zonnic portionspåsar kan också användas för att hoppa över en cigarett
då och då.

Tänk på att läsa bipacksedeln för fullständig information om hur du använder Zonnic portionspåse.

Prova Zonnic:

10 kr rabatt

På valfri Zonnicprodukt

I vilka situationer passar zonnic portionspåse?
Portionspåsen passar i alla situationer när du brukar använda tobak, men av någon anledning inte vill eller får använda tobak. Zonnics portionspåse, som även kallas nikotinpåse, passar när du vill ha nikotin under en längre tid eftersom den släpper ut lite nikotin i taget. Hur mycket nikotin som frigörs beror på hur mycket du väljer att väta påsen. Portionspåsen hjälper dig att stå emot röksuget på exempelvis jobbet eller när du är på resande fot.

Vad är det för skillnad mellan Zonnics portionspåsar och snus?
Zonnic portionspåse innehåller enbart nikotin utan den skadliga tobaken. Snus innehåller visserligen nikotin men i form av finmalen tobak. Själva tobaken kan innehålla cancerogena ämnen som tobaksspecifika nitrosaminer, bensopyren, kadmium, bly och arsenik.

Zonnic portionspåsar är dessutom ett läkemedel med klinisk bevisad effekt mot röksuget godkänt av Läkemedelsverket. Det innebär att portionspåsarna tillverkas med enbart kontrollerade och godkända innehållsämnen. Även lokaler, utrustning och personal måste uppfylla kraven för läkemedelstillverkning. Vi är först i världen med att ha utvecklat denna typ av produkt, något vi är stolta över! I vår nya produktionsanläggning i Sverige arbetar vi ständigt med att vidareutveckla våra produkter.

Hur vet jag vilken styrka jag ska använda?
En fördel med portionspåsen är att du själv kan styra hur mycket nikotin som frigörs. Flytta runt påsen i munnen om du vill ha mer eller låt den ligga stilla om du vill ha mindre. Det är kanske det som gör att de flesta väljer 4 mg för att få rätt effekt. Vi har tagit fram portionspåsen i styrkan 2 mg för dig som gradvis vill trappa ned din nikotinanvändning.

Vad händer om jag råkar svälja en portionspåse?
Upptaget av nikotin blir sämre om du sväljer portionspåsen, men det är ingen fara om du av misstag skulle råka svälja den.